................................. Διαδικτυακή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚOΣΜΟΥ • online...................................

γειτονιά // Ουσιαστικό θηλυκό // το σύνολο από γειτονικά σπίτια, το οποίο αποτελεί τμήμα της συνοικίας συνώνυμο: μαχαλάς συνεκδοχικά το σύνολο των ανθρώπων που κατοικούν σε γειτονικά σπίτια // (μεταφορικά) το σύνολο όμορων χωρών //(σε γενική, ως χαρακτηρισμός) της γειτονιάς: περιφερειακός συνοικιακός
Μαθηματικά η γειτονιά ενός σημείου είναι μία από τις βασικές τοπολογικές έννοιες και χρησιμοποιείται για να τυποποιήσει την «εγγύτητα» άλλων σημείων προς αυτό.




Καλημέρα γείτονα...
Powered By Blogger

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Μάνα και κόρη με πρόσωπα ρυτιδωμένα

«Μάνα και κόρη» (Ευρυτανία, 1970)
Φωτ.: Κώστας Μπαλάφας

Mια υπέροχη εικόνα μάνας και κόρης, που σπάνια μπορεί να δει θεατής ή αναγνώστης. Έχουμε συνηθίσει σε παρόμοιες φωτογραφίες, τη μάνα νέα και την κόρη παιδί, τη μάνα να έχει αγκαλιά, να προστατεύει ή να φροντίζει την κόρη. Εδώ καμιά από τις δύο δεν είναι νέα, τα πρόσωπα ρυτιδωμένα, τα ρούχα ίδια, μαύρα ασφαλώς, αιωνίως μάνα και κόρη, μόνο που είναι η κόρη τώρα εκείνη που σκεπάζει προστατευτικά και αγκαλιάζει τη μάνα, τη «μάνα» της μάνας, κάπου στην περιοχή των χωριών του Αχελώου στην Ευρυτανία.
Σε τι εποχές μπορεί να σε παραπέμψει και με τι συναισθήματα απέναντι σε αρχές και αξίες μπορεί να σε φορτώσει μια εικόνα!

Πηγή: Από το βιβλίο "Ο Κώστας Μπαλάφας και η Ελλάδα του"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου