................................. Διαδικτυακή ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΟΥ ΚOΣΜΟΥ • online...................................

γειτονιά // Ουσιαστικό θηλυκό // το σύνολο από γειτονικά σπίτια, το οποίο αποτελεί τμήμα της συνοικίας συνώνυμο: μαχαλάς συνεκδοχικά το σύνολο των ανθρώπων που κατοικούν σε γειτονικά σπίτια // (μεταφορικά) το σύνολο όμορων χωρών //(σε γενική, ως χαρακτηρισμός) της γειτονιάς: περιφερειακός συνοικιακός
Μαθηματικά η γειτονιά ενός σημείου είναι μία από τις βασικές τοπολογικές έννοιες και χρησιμοποιείται για να τυποποιήσει την «εγγύτητα» άλλων σημείων προς αυτό.
Καλημέρα γείτονα...

Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ -ΤΗΣ "Η ΕΛΠΙΔΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ "- ΚΑΙ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ 3 ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ

ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΘΥΜΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Κρεμασμένος μέσα στο σπίτι του βρέθηκε 60χρονος εργολάβος
Άφησε σημείωμα στο οποίο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη


Με τραγικό τρόπο άφησε την τελευταία του πνοή,ένας 60χρονος πρώην εργολάβος δημοσίων έργων,ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, στην οδό Ζυγομάλη στα Γιάννενα.Τον άτυχο 60χρονο βρήκε κρεμασμένο, φιλικό του πρόσωπο. Η είδηση του θανάτου του 60χρονου βύθισε στο πένθος την οικογένειά του, τους φίλους του, αλλά και ανθρώπους που τον γνώριζαν! Ο 60χρονος αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια. Ο ιατροδικαστής Ιωαννίνων Θ. Βουγιουκλάκης θα... διεξάγει νεκροψία-νεκροτομή,για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου,Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για περίπτωση αυτοχειρίας και σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate, o 60χρονος άφησε και ένα σημείωμα,στο οποίο εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη.

Πηγή: Epirusgate.blogspot.gr

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Οταν χάνεις τα πάντα, γελάς. Μόνο ο άντρας μου στεναχωριέται, φοβάται μήπως με το πρόστιμο μας κάνουνε κατάσχεση στη σύνταξή του από τον ΟΓΑ, 380 ευρώ τον μήνα. Αυτά είναι όλα.


Μια 65χρονη γυναίκα, καρκινοπαθής, σύρθηκε σε δύο αστυνομικά τμήματα και της επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ γιατί εντοπίστηκε σε λαϊκή αγορά να πουλάει προσωπικά της αντικείμενα 
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ PIXEL/ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ


«Τέσσερα χρόνια πουλάω διάφορα αντικείμενα από το σπίτι μας στη λαϊκή, για να πληρώνω τις εξετάσεις που πρέπει να κάνω μετά τη μαστεκτομή. Πουλάω κεντήματα, πλεκτά, ό,τι μπορώ να φτιάξω, αφού άλλη δουλειά έτσι κι αλλιώς δεν μπορώ να κάνω. Τι να κάνω; Δεν κάνουν όλες τις εξετάσεις στο Θεαγένειο. Κανένας δεν με είχε ενοχλήσει, με ξέρουν.
»Ηρθαν αστυνομικοί στις 22 [Δεκεμβρίου], μεσημέρι, μάλλον θα νόμιζαν ότι πουλούσα τσιγάρα, είμαι άρρωστη παιδιά, τους είπα, ευγενικοί ήτανε, με πήρανε, με πήγανε στο τμήμα στο Ντεπώ, κάθισα μέχρι τις 8 το βράδυ, με κοιτούσαν, δεν έλεγαν τίποτα, τι άλλο να πουν, ο νόμος, με παίρνουν ύστερα με πηγαίνουν σε ένα άλλο τμήμα, μεγάλο αυτό, τέλος της πόλης (εννοεί τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση), με κοιτούσαν πάλι, ευγενικοί ήταν, είχανε πάει μεσάνυχτα, θα είχανε περάσει κιόλας, σκοτάδι έξω, μαύρο, ερημιά, φοβήθηκα, τους λέω πώς θα πάω τώρα παιδιά μου στο σπίτι;
»Δεν ξέρω αν ντράπηκαν, αλλά φιλοτιμήθηκαν με βάλανε σε ένα περιπολικό και με πήγανε μέχρι την πόρτα του σπιτιού, καλά Χριστούγεννα μου είπε ο αστυνομικός, επίσης παιδάκι μου του είπα, σε ευχαριστώ που με έφερες, καλά Χριστούγεννα».

Κι ύστερα; «Γελούσα. Οταν χάνεις τα πάντα, γελάς. Μόνο ο άντρας μου στεναχωριέται, φοβάται μήπως με το πρόστιμο μας κάνουνε κατάσχεση στη σύνταξή του από τον ΟΓΑ, 380 ευρώ τον μήνα. Αυτά είναι όλα. Ευχαριστώ πολύ αυτούς που ενδιαφέρονται για μας».

Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ - ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΠΕΝΑΚΗΟι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σας προσκαλούν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00 στο Κεντρικό Κτίριο του Μουσείου Μπενάκη για την παρουσίαση του βιβλίου του Άγγελου Νταλαχάνη¨:

ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΠΑΡΟΙΚΙΑ
Οι Έλληνες στην Αίγυπτο, από την κατάργηση των προνομίων στην έξοδο 1937-1962

Θα μιλήσουν:
Ο κ. Νικόλας Βουλέλης, Διευθυντής της «Εφημερίδας των Συντακτών»,
ο κ. Χρήστος Χατζηιωσήφ, Ομότιμος Καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του ΙΤΕ,
ο κ. Κωστής Καρπόζηλος, ιστορικός, μεταδιδακτορικός ερευνητής SEESOX, Πανεπιστήμιο Οξφόρδης,
και ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Άγγελος Νταλαχάνης, ιστορικός, συνεργαζόμενος ερευνητής, Πανεπιστήμιο Paris-Est Marne-la-Vallée.

Είσοδος ελεύθερη.
Πληροφορίες για την εκδήλωση: 210 3849034
Μουσείο Μπενάκη: Κουμπάρη 1, Αθήνα.